“Ky ritëm është jashtë asaj që kishim parashikuar”, zv.ministrja e Shëndetësisë paralajmëron qytetarët

Zv.ministrja e Shëndetësisë, Mira Rakacolli shprehet se pas hapjes, pritej rritja por nuk ishte parashikuar në këtë nivel. Ajo kërkoi ndërgjegjësim nga qytetarët, të mbahen maskat, ruajtj e distancimit fizik dhe higjiena.

‘Shifrat kanë filluar të rriten se e kemi thënë se ndodhi kur filloi hapja, ishte e pritshme por ky ritëm është jashtë asaj që ne kishim parashikuar, parashikonim shifra më të ulëta se patëm dhe ndërgjegjësim nga qytetarët.

data-full-width-responsive=”true”>

Megjithatë numrat janë bërë me ato shifra me shtrime të kontrolluara, kemi shtrime të ndjeshme, por kapacitetet janë akoma rreth 20% e kapaciteteve të dedikuara për pacientët janë të zëna. Nëse do vazhdojmë këtë qasje, këtë lloj sjellje karshi virusit situata do agravohet.’, tha Mira Rakacolli.

data-full-width-responsive=”true”>

Close Bitnami banner
Bitnami