Kjo është ajo që Turqia vendos ta prodhojë: Ç’është?

Turqia së shpejti do të fillojë prodhimin e aeroplanëve pa pilot për ngarkesa për nevojat e Forcave të Armatosura Turke.

Kreu i Industrisë Turke të Mbrojtjes (SSB), Ismail Demir, tha në Tëitter se ishte nënshkruar një marrëveshje me kompaninë vendase TUSAS, e cila do të prodhojë drone ngarkesash me ngritje dhe ulje vertikale.

Ai deklaroi se mjetet ajrore pa pilot do të prodhohen për nevojat e ushtrisë turke, e cila do të transportojë deri në 50 kilogram ngarkesë dhe do të ketë një kapacitet fluturimi prej një ore.

Prodhimi masiv i avionëve të tillë është paralajmëruar për vitin 2021, dhe në periudhën e ardhshme, ngarkesa e avionëve do të rritet në 150 kilogramë.

Automjetet ajrore pa pilot mund të ofrojnë pajisje ushtarake edhe në kushte jashtëzakonisht të vështira të motit, dhe ky është një sukses tjetër i madh i industrisë kombëtare të mbrojtjes së Turqisë.

%d bloggers like this: